День поля 03.09.2015 р. в ПСП “Дружба”

09.11.2015

Компанія «ТерраВіта Україна» провела черговий День поля з СПП «Дружба» в Семенівському районі Полтавської області, – директор Семигреєнко С.В. Метою даного заходу було підбиття попередніх підсумків, порівняння біологічної врожайності, вологості та зовнішнього вигляду кукурудзи. На демонстраційному полі були представлені гібриди від багатьох світових виробників. Серед усіх представлений гібридів кукурудзи з ФАО 280 найбільшу цікавість викликав гібрид австрійської селекції компанії «RWA» (Райффайзен Варе Австрія АГ) Балерина від компанії «ТерраВіта Україна».

Гібрид Балерина ФАО 280 має високу стійкість до хвороб та вилягання, відмінні показники віддачі вологи, має швидкий стартовий ріст при низькій температурі, і, навіть, у стресових умовах формує стабільний врожай.

Роз’єднання рядів насіння на качанах

Можна виділити наступні біологічні особливості, що вирізняють даний гібрид з-поміж інших:

  • висока життєздатність пилку, яка сприяє майже стовідсотковому запиленню при високій температурі повітря;
  • при наливі зерна в верхній частині качана розкриваються обгорткові пелюстки, кількість яких складає 7-8 шт.;
  • при висиханні ніжки пелюстки розкриваються майже повністю;
  • тонка серцевина при всиханні сприяє роз’єднанню рядів насіння, що є одним з найважливіших факторів при випаровуванні вологи із зерна.

В результаті, при контрольному замірі вологості насіння гібриду Балерина отримано показники – 19,8-21%, інші гібриди з ФАО 280 показали вологість в межах 29-32%.

<

Показник вологості 19,8%

Враховуючи те, що заміри проводились 03 вересня 2015, збір врожаю відбудеться не раніше жовтня, отже залишається 2 місяці для досягнення мінімальної відсоткової різниці з базовою вологістю в 14%. Відомо, що досушування є однією з найбільш витратних частин доопрацювання врожаю, тому гібриди з найкращою вологовіддачею набувають стратегічного значення.

Аналізуючи вищезазначені особливості, можна дійти висновку, що саме завдяки ним гібрид кукурудзи Балерина ФАО 280 отримав високу оцінку аграріїв, присутніх на Дні поля.