День саду в ТОВ “Обрій”

21.09.2015

Яблуневі сади України дарують нам не тільки красу квітучих садів, але й смачні плоди. Вінницька область є сприятливим регіоном для вирощування яблук. Саме у Вінницькій області, у с. Строїнці на базі ТОВ «Обрій» компанія «ТерраВіта Україна» разом із компанією «Агрокомерс» провела День саду 10 вересня 2015 року.

Даний семінар зібрав багатьох садоводів, власників фермерських господарств, агрономів, які бажають краще забезпечити якісний захист та підживлення для своїх садів.

Семінар відкрив Генеральний директор Корпорації «СадВинПром» Семенюк Анатолій Іванович. Привітавши учасників, Анатолій Іванович зазначив, що корпорація виростила найбільший в Україні врожай яблук, не дивлячись на погодні умови цього року. Пан Семенюк закликав до взаємного спілкування учасників, адже такі семінари проводяться для досягнення кращих врожаїв.

Красовський А.А., Маркарова К.А., Семенюк А.И., Багрій А.Г.

Генеральний директор компанії «ТерраВіта Україна» Маркарова К.А. також радо привітала всіх на родючій Вінницькій землі. Після розповіді про діяльність компанії, пані Маркарова висловила вдячність Директору компанії «Агрокомерс» Войтовичу А.В. за співпрацю у сфері дистрибуції продуктів компанії «ТерраВіта Україна», а саме, засобів захисту рослин та мікродобрив.

Як усім відомо, для свого розвитку рослини потребують воду, кисень а також мікро- та макроелементи. Тому саме мікродобривам від компанії «ТерраВіта Україна» була присвячена особлива увага учасників семінару.

Александра Міллер представила компанію ADOB (Польща), що вже 25 років є одним із лідерів по виробництву спеціальних мікродобрив та хелатів. В унікальних мікродобривах СІБУС в якості хелатизуючого елементу є речовина ІДХА. Особливістю речовини ІДХА є те, що добрива, які містять її, повністю біологічно розкладаються в грунті. Добрива СІБУС містять у своєму складі азот і хелатні форми мікроелементів, що є головним фактором для кращої дії препаратів. В садах ТОВ «Обрій» було застосовано добриво СІБУС Макс, що добре вплинуло на формування високоякісних плодів, збільшення кількості врожаю.

Мікродобрива для позакореневого підживлення рослин КОДА презентував учасникам семінару комерційний директор компанії «ТерраВіта Україна» Маркаров М. В.. Мікродобрива КОДА – це висококонцентрований комплекс мікроелементів та стимуляторів росту, необхідних для живлення рослин та збільшення врожаю. «Чим краще підживлення культури перед зимою, тим краще насичення плодів та їх збереження взимку» – стверджував Маркаров М.В.

Про системи захисту основних сільськогосподарських культур препаратами від «ТерраВіти» детально розповів керівник підрозділу торгівлі компанії Лямець С.М., зробивши основний акцент на захист садових культур. Кращий захист садів від хвороб забезпечують фунгіциди Сілліт 400 КС (додін, 400 г/л), Пірус 400 КС (піриметаніл, 400 г/л ), Ескада 488 КС (гідроксид міді 488 г/л (300 г/л чистої міді)).

Маркаров М.В., Міллер А., Багрій А.Г., Войтович А.В.

Детально розповів про досвід застосування продуктів компанії «ТерраВіта Україна» директор компанії «Агрокомерс» Войтович А.В., зазначивши, що за два роки використання продуктів від «ТерраВіти» у Вінницькій області, були тільки позитивні відгуки від клієнтів. Войтович А.В. наголосив на унікальності фунгіциду Сілліт 400 КС з новою для України діючою речовиною додін. При застосуванні Сілліту ризик зараження паршею яблуні був радикально знижений. Сілліт 400 КС поєднує контактну і системну дії. Молекула додіну має електричний заряд, завдяки чому препарат «прилипає до листа наче мед чи фарба» – зазначив пан Войтович. Завдяки цьому парша на яблуні не має шансів на проявлення. Особливою перевагою Сілліту 400 КС є дія при низьких температурах, навіть при +2˚С. Також Войтович А.В. розповів про досвід використання фунгіцидів Пірус 400 КС (піриметаніл, 400 г/л), Фулгор 250 КС (флутриафол, 250 г/л), Баккард, 125 КЕ (хізалофоп-П-етил, 125 г/л). Ескада 488 КС має зручну для використання препаративну форму, а низька концентрація діючої речовини сприятливо впливає на культуру, не викликаючи фітотоксичності. Для захисту польових культур від шкідників пан Войтович порекомендував відомі інсектициди Арріво, к.е. (циперметрин, 250 г/л), Талстар, к.е. (біфентрин, 100 г/л), Ф’юрі, в.е. (зетациперметрин, 100 г/л), а для використання у саду на початковому етапі вегетації – Суперкіл 440, КЕ (циперметрин, 40 г/л + хлорпірифос, 400 г/л) і Террахлор 480 КЕ (хлорпірифос, 480 г/л).

Щодо гербіциду Баккард, 125 КЕ висловився представник ПП «Водолій» Коваль М.В., розповівши про використання препарату проти пирію на смородині. Після обробки результат показав себе через 3-4 тижні, не маючи побічних ефектів на культуру.Войтович А.В. також зазначив, що Баккард за рахунок сповільненої дії краще проникає у кореневу систему бур’янів. При дослідженні кореневої системи пирію з’ясувалось, що даний гербіцид проник до 3 міжвузля.

Продовжуючи свою доповідь, пан Войтович поділився досвідом використання мікродобрив КОДА і СІБУС. «СІБУС Макс – унікальне добриво за вмістом мікроелементів. Розчиняється у воді краще цукру,» – зазначив Анатолій Володимирович. У складі КОДА Комплекс та КОДА Комплекс Плюс є амінокислоти з ефектом прилипача, що зумовлює кращу ефективність. Мікродобрива КОДА знімають пестицидний стрес культури за рахунок вмісту амінокислот. Внесення добрив СОЛЮ Бор та КОДА Цинк практикують у Вінницькій області після збору врожаю для підвищення зимостійкості дерев і кущів.

Всі вищесказані факти про використання та ефективність продуктів компанії «ТерраВіта Україна» підтвердив незалежний агроном-консультант Марков Володимир. Також пан Марков додав про відчутний результат зав’язування плодів після використання добрива СОЛЮ Бор з вмістом бору 15%.

Огляд саду ТОВ “Обрій”

По закінченню пленарної частини всі учасники оглянули прекрасний яблуневий сад ТОВ «Обрій», де для кращого врожаю були використані мікродобрива КОДА Брікс, СІБУС Макс, фунгіцид Сілліт 400 КС від компанії «ТерраВіта Україна».

По завершенні семінару відбувся фуршет, учасники отримали приємні подарунки від компанії «ТерраВіта Україна».

ТОВ «ТерраВіта Україна» висловлює вдячність керівнику ТОВ «Обрій» Багрію А.Г. за можливість проведення семінару і всім хто прийняв активну участь у цьому заході.