Келпак — Унікальный продукт, не маючий аналогів на ринку України!

01.02.2011

Основу Келпак, РК складає екстракт морської водорості Ecklonia maxima, яка росте тільки біля берегів Південно-Африканської Республіки. Ecklonia maxima відома також як «морський бамбук» завдяки своїй здатності до стрімкого росту стебла. Її вже понад 30 років використовують у сільському господарстві понад 50 країн світу.

Звичайно, існують й інші екстракти морських водоростей, але вони переважно мають високу концентрацію цитокінінів й низьку ауксинів, що призводить до збільшення надземної частини рослини, а коренева система залишається практично без змін. Тільки 5% екстрактів морських водоростей, які виробляються в світі, мають домінуючу кількість ауксинів над цитокінінами.

Експериментальним шляхом доведено, що для досягнення ефекту від гормонального стимулювання необхідне домінування однієї групи гормонів над іншою в співвідношенні 100:1 та більше. Ecklonia maxima має колосальний природний потенціал росту, оскільки в 1 літрі Келпаку міститься 11 мг ауксинів і 0,031 мг цитокінінів. Завдяки співвідношенню ауксинів та цитокінінів 350:1 позакореневе внесення 2–3 л/га дає потужний поштовх для росту кореневої системи рослини.

Більш розвинена коренева система означає більше вологи та поживних речовин, що абсорбує рослина, більшу стійкість до засухи та несприятливих погодних умов та краще відновлення після гербіцидної обробки. Збільшена коренева система дає поштовх до синтезу власних цитокінінів, що відповідають за ріст надземної частини рослини. Більша товщина стебла, кількість та розмір листків, покращення фотосинтезу та обмінних процесів, прискорення поділу клітин беззаперечно призводять до збільшення врожаю.

Келпак, РК абсолютно безпечний для людей та навколишнього середовища. Природа дарує людині добрий врожай і без надмірного використання хімічних засобів. Тож, використовуючи Келпак, РК можна отримати гарний врожай, не шкодити навколишньому середовищу й бути впевненим у безпечності отриманої продукції!