“ТерраВіта”: зростаємо разом!

14.12.2017

Свій 16-й день народження компанія «ТерраВіта» за доброю традицією провела в колі друзів і партнерів, зібравши їх 23 листопада в столичному «Президент-готелі» на щорічну міжнародну конференцію, яка цьогоріч називалася «Рушійна сила агробізнесу в Україні. Аграрний досвід і найвищий рівень співпраці».

Справді, за 16 років роботи на ринку «ТерраВіта» набула величезного досвіду, стала серйозним гравцем в аграрному бізнесі, побудувавши міцні партнерські відносини з провідними світовими компаніями — виробниками сільгосппродукції, створила розгалужену дистриб’юторську мережу в Україні та за її межами. Представники партнерських компаній того вечора були присутні в залі й поділилися з колегами своїми найновішими розробками, своїм баченням розвитку ринку ЗЗР і добрив, а також аграрного ринку загалом, планами на майбутнє.

– Я від усього серця вас вітаю й дякую вам, що ви з нами у цей чудовий день, — такими словами розпочала конференцію генеральний директор компанії «ТерраВіта» Каріна Маркарова. — Сьогодні нам 16 років. Щороку у цей день до нас приїздять партнери з різних куточків України, Молдови, Білорусі, сьогодні тут присутні наші колеги з Німеччини, Великої Британії, Іспанії, ПАР, Бельгії, з якими ми співпрацюємо багато років. Саме завдяки вам ми сьогодні є успішною компанією. Переконана, що правильне ведення бізнесу — це насамперед правильно вибудовані відносини з партнерами та клієнтами й правильний вибір продукції, якої сьогодні потребує ринок. І звісно, це команда професіоналів, відданих своїй роботі, які вміють стратегічно мислити й працювати на результат.

Керівництво компанії “ТерраВіта”

Каріна та Мілена Маркарови

Отже, за 16 років роботи на ринку України компанія «ТерраВіта» має всі підстави вважати успішними. Як зазначила Каріна Маркарова, сьогодні компанія має понад 90 зареєстрованих продуктів в Україні й у країнах СНД, налагоджене власне виробництво, розгалужену дистриб’юторську мережу в усіх регіонах України, а також СНД. Реєструє продукти, необхідні в конкретних регіонах, і відкриває там представництва. Утім, компанія не лише пропонує для реалізації свої продукти, а і післяпродажний супровід, регулярно проводить навчальні семінари та дні поля тощо. Завдяки такому підходу до ведення бізнесу цього року рівень імпорту ЗЗР «ТерраВіта» в Україну сягнув найвищого показника за 16 років.

– Надалі ми прагнемо бути великим гравцем у сфері захисту рослин завдяки розвитку різних напрямів роботи — розробці нових формуляцій, партнерству з відомими виробниками й активній участі в інноваційних проектах, розвитку стратегічних альянсів із консолідованою мережею професійних дистриб’юторів, — зазначила Каріна Маркарова. — Наступного року головна мета — створення компанії «Фадер Україна» та початок перших продажів на ринку України.

Зі свого боку Карстен Фішер, представник німецької компанії «Штефес», повідомив про те, що компанія «Штефес» і «Фадер» об’єднали свої зусилля для придбали завод для виробництва спільної продукції широкого спектру — засобів захисту рослин.
– Надалі ми прагнемо бути великим гравцем у сфері захисту рослин завдяки розвитку різних напрямів роботи — розробці нових формуляцій, партнерству з відомими виробниками й активній участі в інноваційних проектах, розвитку стратегічних альянсів із консолідованою мережею професійних дистриб’юторів, — зазначила Каріна Маркарова. — Наступного року головна мета — створення компанії «Фадер Україна» та початок перших продажів на ринку України.

Про новинки індійської компанії «Гарда Кемікалз» розповів її представник доктор Джордж Нойман. Зокрема, лінійка інсектицидів компанії поповнилася кількома ефективними препаратами: піретроїдний інсектицид подвійної сили Бестселлер Турбо, інсектицид контактної та шлункової дії Террахлор і препарат нового покоління Суперкіл Форте, що діє за низьких і високих температур.

Іспанська компанія «САС», що є давнім партнером «ТерраВіти», пропонує українському ринку низку мікродобрив для позакореневого підживлення рослин під маркою КОДА. Це препарати з підвищеним умістом цинку КОДА Zn-L, фосфору — КОДА Фол, бору — КОДА Бор, комплекс амінокислот, підсилених мікро- й макроелементами КОДА Комплекс тощо. Незабаром у продажу з’являться мікродобрива з підвищеним вмістом бору й молібдену та амінокислотами Codamin B-Mo, препарат для протруювання насіння Tripton TC і регулятор рівня рН води Tamponic. За словами представника компанії «САС» Франсеска Пратса, всі ці препарати спрямовані на те, аби вивести культуру зі стресу й отримати максимальний урожай.

Гормоновмісний регулятор росту рослин Келпак виробництва Келп Продактс (ПАР), виготовлений із морських водоростей Ecklonia maxima, дає потужний поштовх до росту кореневої системи рослини, стимулює зростання мікроорганізмів у ґрунті. За словами представниці компанії Жанін Дамс, дослідження показали, що обробка препаратом Келпак по листовій поверхні дає стабільний приріст урожайності на 8–18,5%.

Про сучасні мікродобрива Солю В з високою концентрацією бору спільного білорусько-польського виробництва розповів представник білоруської компанії «Агросемпродукт» Володимир Кузьмич. Препарат застосовують для позакореневого живлення рослин. Володимир Кузьмич також анонсував появу на ринку нового гумінового препарату «Фітогум», виготовленого з високоякісного низинного торфу.

Комерційний директор компанії «ТерраВіта» Максим Маркаров зупинився на перевагах мікродобрив Сібус із портфолію «Терравіта». Сібус Голд, Сібус Макс, Сібус Про, Сібус Турбо легко розчиняються, збільшують стійкість рослини до несприятливих чинників і сприяють урожайності.

Окрім того, у 2018 році в портфоліо компанії з’явиться ще низка нових препаратів: післясходовий гербіцид проти дводольних бур’янів Бінорекс, комбінований інсектицид Кассент, інсектоакарицид Суперкіл Форте, комбінований фунгіцид Стайєр, комбінований фунгіцид Тріафер Т.

Завершилася конференція урочистим нагородженням почесними відзнаками партнерів і найкращих дистриб’юторів компанії «ТерраВіта». Зокрема, нагороди отримали компанії МПП фірма «Ерідон», ТОВ «Торговий дім «Насіння», ТОВ «Агрозахист Донбас», ТОВ «Спектр-Агро», ТОВ «Суффле Агро Україна», ТОВ «Українська аграрно-хімічна компанія» й інші.

Ніколай Оборочану

Ніколай Оборочану, Agarista Agricola (Молдова)

Ця конференція має велике значення для всіх присутніх. Це свідчення того, що ми цінуємо та довіряємо компанії «ТерраВіта» і задоволені нашою співпрацею. Ми працюємо разом майже 7 років і протягом цього часу не було жодного випадку, коли б ми засумнівалися у вашому професіоналізмі. Тому бажаю вам процвітання та взаємовигідної подальшої співпраці.

Олексій Горша

Олексій Горша, Imexagro (Молдова)

Нам легко просувати продукти «ТерраВіта» на ринку Молдови, бо вони є одними з найкращих, а компанія — надійним партнером. Цього року дуже добре зарекомендував себе гербіцид Тесон — новинка на ринку Молдови. Вже завоювали своє місце на нашому ринку гербіцид Баккард — наші сільгоспвиробники вимагають його, а також препарат для протруювання насіння Пассад, який з’явився нещодавно. Хотілося б ще раз подякувати компанії за надійність і поглиблене вивчення нашого ринку, здатність швидко реагувати на його зміни.

Микола Глушко

Микола Глушко, комерційний директор ТОВ «Спектр Агро»

З компанією «ТерраВіта» ми співпрацюємо протягом 5 років. Це надійний партнер, і наша співпраця зростає в геометричній прогресії. Зростають пропозиції з їхнього боку, а ми в свою чергу готові збільшувати частку їхніх продуктів у нашому портфелі. Таким чином, ми також ростемо разом із ними. Цього року наші обсяги продажів продукції «ТерраВіта» зросли на 40%, тож ми задоволені співпрацею. Особливо нам цікаві ґрунтові гербіциди, фунгіциди — вони найбільш затребовані в регіонах, де є наші представництва.

Олександр Лебеда

Олександр Лебеда, відділ ЗЗР МПП Фірма «Ерідон»

За 10 років співпраці з компанією «ТерраВіта» склалися ділові партнерські відносини. Наш бізнес вигідний для обох компаній, тому постійно зростає динаміка продажу. Продукція компанії завжди має попит, адже вона якісна, що є важливим чинником під час вибору засобів захисту й добрив. Ми ексклюзивно представляємо в Україні продукт Келпак, який сьогодні презентували на конференції. Невдовзі в нашому портфоліо з’являться п’ять новинок від «ТерраВіта». Тож і надалі ми плануємо зростати разом.

Команда компанії “ТерраВіта”